ריטלין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/10/2007 | 21:35 | מאת: יעל

שלום! בני בן 10 שוקל 31 ק"ג. מאובחן כ ADD במשך שנתיים נטל ריטלין LA 20 מ"ג שהשפיע עליו מצויין. עקב רגרסיה וחזרה מובהקת למוסחות, רחפת, חוסר ארגון, התפרצויות לדברי אחרים,וכו' הועלה המינון ל40 מ"ג. ביום השני לנטילה החלו להופיע מיצמוצים בעיניים. האם המיצמוצים חולפים עם השימוש ומכאן עליו להמשיך ? או אולי מחריפים ומכאן עליו להפסיק? יתכן שהמינון גבוה מדי או הקפיצה מהירה מדי והיה עדיף לעבור ל 30 מ"ג? תודה רבה על תשובתך.

23/10/2007 | 22:31 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יעל שלום, אינני מומחה לפסיכיאטריה של הילד, לכן לא אוכל לענות לך. עלייך לפנות למומחה בפסיכיאטריה של ילדים ונוער. רק בריאות.

24/10/2007 | 12:26 | מאת: אהבה

שמעתי על מקרה שבו המצמוצים הפכו לטיקים עוד יותר רציניים עד כדי כך שהילד אובחן בטעות כסובל מתסמונת טוראט ריטלין הוא סם ממריץ חזק ויש לו המון תופעות לוואי, בינהן התפרצויות פסיכוטיות' ולא מעט ילדי ריטאלין אבחנו כחולים במחלות נפש, כתוצאה מהתרופות!! תופעות הלוואי הנוראות לא נגרמות רק ממניון יתר, אלא גם משימוש ממושך ב"תרופה" המפחידה הזאת. יש להפרעות קשב וריכוז פתרונות שפויים אחרים שבטעות נקראים "טאלטרנטיביים". אני חושבת שאין אלטרנטיבה אחקרת - רק שילוב של תזונה מתאימה, טיפול קוגניטיבי התנהגותי, תרפיה באומנות, עבודה עם בעלי חיים וכדומה, ובנית תדמית עצמית וכוח רצון, מועילים באמת לADHD הידעת שילדי ריטאלין עושים פי ארבע יותר תאונות דרכים מכלל הציבור?? למה לך, אחותי??

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה