המרכז

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/10/2013 | 23:32 | מאת: ameer

אני מטופל אצל פסיכיאטרית עקב פגיעה קשה שגרמה לי לחיות עמ מגבלה בתפקוד הפיזי ואף הפרעות נפשיימ בביקור האחרון הרופאה כתבה תכניימ דכאונימ על רקע גורמי דחק משמעותימ ומתמשכימ מצב לאחר תאונה אף ברקע קווימ נרקיסיסטימ והמליצה על המשך טיפול תרופתי וליווי פסיכולוגי מה זה אומר אף ברקע קווימ נרקיסיסטימ ואמ זה יעבור הרבה תודה מראש על התשובה

25/10/2013 | 10:35 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אמיר, ראשית, עליך לדעת שזכותך לקבל הסבר על האבחנה שהרופאה הגיעה אליה ואני מאד ממליץ שתפנה אליה ותשאל. סך הכל- היא מכירה אותך ויכולה לתת לך תשובה אישית ומפורטת יותר ממה שיכול פסיכיאטר שלא מכיר אותך, בפורום (כלומר אני). "קווים נרקסיסטיים" זה ביטוי בעגה המקצועית הפסיכיאטרית שמציין שהרופא התרשם שיש לנבדק תכונות אישיות של הפרעת אישיות נרקסיסטית, מבלי לקבוע שאכן קיימת אצל האדם האבחנה הזו במלואה. הפרעת אישיות נרקסיסטית (וזה כאמור דבר אחר מאשר קווים נרקסיסטיים) היא מצב קבוע שלרוב אינו חולף אלא עם טיפול. בקיצור של הקיצור- היא מתבטאת בדימוי עצמי גבוה מאד מצד אחד ופגיעות רבה לביקורת מצד שני, ביחד עם תחושה של האדם שהוא מיוחד ושונה ומוצלח יותר מרוב האנשים האחרים (קצת שחצן במילים פשוטות). הטיפול היחיד להפרעה זו הוא טיפול פסיכולוגי ולמיטב ידיעתי, שיטת הטיפול הפסיכולוגי היחידה שיש ראיות כלשהן ליעילותה בהפרעה זו היא טיפול מסוג Schema Therapy שהיא שיטה של טיפול קוגניטיבי. אני מדגיש שוב שאינני יודע כמה המידע הזה רלוונטי לך ועליך להתייעץ קודם כל עם הפסיכיאטרית.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה