גמילה מציפרלקס ומעבר לרמוטיב

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/10/2013 | 15:55 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אני בן 28, מזה שנים רבות מאובחן כסובל מדיכאון, פאניקה ומעט מחשבות טורדניות שאינן מגיעות לכדי טקסים. בעקבות כך, טופלתי כ - 10 שנים ב - SSRI / SNRI / NDRI שונים. בעקבות פרופיל לא נוח של תופעות לוואי ובעקבות מצב יציב למדי, הוחלט על נסיון טיפולי ברמוטיב 500 מ"ג. לפני כ6 ימים הפסקתי לגמרי ציפרלקס (שבועיים אחרוניפ על 10 מ"ג לאחר שנה וחצי של 15 עד 20 מ"ג) ומזה 3 ימים אני נוטל את הרמוטיב. בימים האחרונים אני חש סחרחורות, חולשה, דופק מהיר מאוד לפרקים ו"צמרמורות מוח". האם סביר שנובע מהרמוטיב או מהגמילה מציפרלקס? מתי אמור לעבור? ומה ניתן לעשות? תודה

01/10/2013 | 16:24 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, זה נשמע מאד מתאים לתופעות אופייניות של הפסקת ציפרקלס. אם אני צודק, כדאי היה אולי להוסיף בתהליך הירידה ההדרגתית מציפרלקס עוד "מדרגה" - מינון של 5 מ"ג ליום למשך כמה שבועות. תתייעץ על זה עם הפסיכיאטר המטפל.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה