אסיבל לטיסה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/10/2013 | 00:08 | מאת: יוסף

שלום רב , בשבועות הקרובים אני טס לניו יורק בטיסה ישירה ויש לי פחד מאוד גדול מטיסות בשנים האחרונות עד כדי הימנעות מוחלטת בשנה האחרונה . הייתי אצל רופא המשפחה שנתן לי אסיבל 5 ג ואמר לי לקחת אותו חצי שעה לפני הטיסה ובנוסף כתב לי כדור בשם פרולול שגם אותו הוא אומר לקחת . האם הכדורים האלו יאפשרו לי להרגע ולישון במהלך הטיסה ? האם יש צורך בכדור שינה בנוסף . אשמח שתמליצו אני מתחיל להבין שאני טס ואני ממש מפחד );

01/10/2013 | 11:21 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

לטיסה לניו יורק עדיף לקחת קלונקס 1/2 מ"ל שמרגיע אבל לא כל כך מרדים ומשפיע למספיק שעות. יש להיזהר מתרופות שינה בטיסה כי הן יכולות לגרום לך לשכב ללא ניע (בניגוד לשינה טבעית) וזה מגביר את הסיכון לפקקת ורידים ותסחיפים ריאתיים. אם יש לך מספיק זמן, או אולי לקראת הטיסה הבאה, תשקול לקחת טיפול פסיכולוגי התנהגותי להפחתת חרדת טיסה. הטיפול מאד יעיל ואם הוא מצליח, הוא יכול לחסוך לך את הצורך בתרופות בעתיד.

01/10/2013 | 12:47 | מאת: יוסף

לקחתי כבר קלונקס , אגזומיל וגם קזנקס אבל הם לא עזרו לי והטיסות היו קשות לי . האסיבל לא יכול לעזור ?

01/10/2013 | 22:08 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום יוסף, אסיבל יכול לעזור, רק שהוא באמת די מרדים. לפחות תנסה לקחת אותו פעם כמה ימים לפני הטיסה, כדי לוודא שהוא לא "מפיל" אותך יותר מידי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה