מחלות נפש עם מסוכנות גבוהה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/09/2013 | 08:06 | מאת: תומר

האם ביישנות התמוטטות עצבים או ocd מחשבתי נחשבות למחלות מסכנות חיים ומה הטיפול לביישנות שאלות נוספות האם קיימת מחלה זמנית או למשל שהכדורים לא משפיעים על מחשבה לא נכונה אבל שהבעיה נפתרת אז הכדורים כן מונעים הופעת מחשבה חדשה אני עדיין ללא כדורים ומרגיש מצוין האם קיימת בדיקה שיכולה להוכיח שהמחלה לא קיימת או בנסיגה לזמן ממושך תודה

28/09/2013 | 10:11 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום תומר, אבחנות לא גורמות לסיכון חיים, אלא מחשבות והתנהגויות. אם יש לך מחשבות על התאבדות ואם היו לך התנהגויות אובדניות חשוב שתפנה להתייעצות פסיכיאטרית באופן דחוף. מאד יכול להיות שיש מה לעשות. ייתכן גם שחלק מהשאלות שיש לך (לא כולן) יקבלו מענה בהתייעצות כזו והחרדה שאולי יש לך, תוקל קצת.

28/09/2013 | 16:15 | מאת: תומר

ברור שמחשבות גורמות לסיכון חיים הייתי זקוק לטיפול פסיכיאטרי דחוף ואפילו אשפוז בגלל הדכאון והמחשבות שהיו לי במשך כחודש אבל סיפרתי בעבר על רשלנות של 2מרפאות לבריאות הנפש שסירבו לטפל בי ורשלנות חמורה של בית החולים שסירב לאשפז אותי אותי ולא הזמין פסיכיאטר לטיפול דחוף במקרה שלי סיפרתי על הרשלנות החמורה של משפחתי שסבלתי מהתקף חרדה קשה ומנעו ממני להגיע לבית החולים ביקשתי פסיכיאטר פרטי אבל אף אחד לא עזר לי להגיע לרופא כזה אין לי מחשבות אובדניות ואין לי חרדה אבל הייתי מסוכן ביותר לעצמי בדרגה הגבוהה ביותר שקיימת ולא טופלתי כל אדם אחר במצבי היה מזמן שם קץ לחייו בגלל מה שעברתי לצערי אין לי את האומץ לשים קץ לחיי הלוואי ובעתיד בשעת הצורך אמצא מישהו שיעזור לי לשים קץ לחיי סיפרתי לעיתונים לרדיו לטלויזיה ולאינטרנט מה שעבר עליי אבל זה לא מעניין אף אחד לא קיים חולה בארץ או בעולם שעבר מה שעברתי בגלל מסוכנות הגבוהה ביותר שקיימת חליתי ב-86 לא טופלתי חליתי ב-91 לא טופלתי ב-92 הגעתי למצב של מסוכנות הגבוהה ביותר ולא טופלתי וחליתי שוב ב-2009 ורק אז טופלתי כי הוכרתי רשמית כחולה עקב אשפוז כפוי לא מוצדק

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה