חרדות בן 19

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/09/2013 | 05:54 | מאת: אנונימי

אני אצוטט את דברי הפסיכיאטר לפני שאשאל את שאלתי בכדי שתוכלו לקבל אינדיקציה לגבי, אז ככה בן 19 סובל מחרדות ללא דיכאון חש מתח וחרדה בזמן שהוא סובל מכאבים. מוסר על קשיי נשימה. ופחד לטבד שליטה נכנס למצב של אי שקט. נוטה לגלוש ברשת כדי לחפש מידע על מצבו, טופל בעבר בריטאלין וקונצרטה. יוצר קשר עין. טון דיבור רגיל. מצב רוח יציב. אפקט גוון חרדתי תואם. ללא הפרעה בתפיסה. מהלך חשיבה תקין בתוכן מוסר על תחושות פסיכוסומטיות. כאבים, קוצר נשימה, רעד, פחד לאבד שליטה, פחד למות או להשתגע, אין תוכן דיכאוני או פסיכוטי. מוסר על תקופות שבהם חש תדירות גבוהה של המחשבות ותלונות פסיכוסומטיות. אין מחשבות פולשניות. קוגניציה שמורה. יכולת הפשטה תקינה. שיפוט חברתי תקין. לסיכום מדובר בצעיר אשר מציג תמונה של הפרעת חרדה כללית מומלץ להתחיל טיפול בקלונקס 10 מג ואחרי ארבעה ימים 20 מג בשילוב טיפול cbt. אני אומלל כבר שנה שאני סובל מחרדות ללא דיכאון ולא טיפלתי בעצמי אז היום עשיתי זה ואני בדילמה האם לקחת כדורים לסיכיאטריים בגיל כזה צעיר? אני בעוד חודש מתגייס אז אין לי זמן לטיפול פסיכוטראפי והאם זה יהרוס לי מבחינת קבלה לעבודה או אוניברסיטה או משרה במשרד הבטחון הפנים או בקיצור מוסדות ממשלתיים, ואם לא אז במה כן יפגע לי העבר הנפשי שלי שכמובן כרגע הוא הווה ונקווה שעוד כמה זמן יהיה עבר לתמיד תודה רבה

22/09/2013 | 21:19 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, לשאלותיך: אם לקחת כדורים לסיכיאטריים בגיל כזה צעיר? לקלונקס יש הרבה תופעות לוואי שיכולות להופיע אם נוטלים אותו, אבל לא ידוע לי על נזקים מצטברים, אפילו אם נוטלים את התרופה 20 שנה, לכן זה שאתה צעיר לא מהווה שיקול נגד התרופה. והאם זה יהרוס לי מבחינת קבלה לעבודה או אוניברסיטה או משרה במשרד הבטחון הפנים או בקיצור מוסדות ממשלתיים, ואם לא אז במה כן יפגע לי העבר הנפשי שלי? לרוב המעסיקים, כולל ממשלתיים, אין גישה לתיקים רפואיים אזרחיים או צבאיים ולכן גם אם ירצו, הם לא יידעו על העבר שלך בצבא או באזרחות כלום ללא אישורך. מניסיון אני יודע שגם גופים שיש להם אולי גישה לכל מיני תיקים חסויים לא דוחים אדם על הסף מכיוון שיש לו עבר פסיכיאטרי. מה שבטוח עדיף לך שבהמשך החיים שלך תוכל לספר שהיו לך בעיות והתמודדת איתם בצורה בוגרת. זה אות כבוד, לא דבר להתבייש בו. לעומת זאת אם מה שתצטרך לספר הוא שהיו לך בעיות אבל טייחת, טאטאת מתחת לשטיח, התעלמת ובעקבות זה הן גדלו, זה הרבה פחות מוצלח (אפילו שגם זה לא אסון, אתה עוד צעיר ומותר לך לעשות טעויות).

22/09/2013 | 23:19 | מאת: אנונימי

אני אתייעץ עם המשפחה ואחליט אם להיכנס להשפעה של כדורים פסיכיאטריים מכיוון שאני לא יהיה אני, אני יהיה הקלונקס שמשנה לי את ההתנהגות וגורם לי להתנהג בחוסר טבעיות בין אם זה לטובה או לרעה בנוסף לעובדה שבישראל מי שמטופל בטיפול פסיכיאטרי מדביקים עליו תווית של חולה נפש או משוגע אז אני יעשה את השיקולים ויראה מה אני עושה הכי מתסכל אותי זה למה אני כן ואחרים לא ואני לא מאחל לאויבים הכי שנואים שלי סבל כזה, אני לא בן אדם רע אז למה זה מגיע לי אני בסך הכל בן 19 לא עשיתי רע לאף אחד בחיים שלי אז למה מגיע לי כל הסבל הזה תודה רבה לך גבי ולילה טוב

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה