מה האלטרנטיבה לסמים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/09/2013 | 20:56 | מאת: חסוי

אני צעיר בן 24 מטופל ברסיטל עקב דיכאון וחרדות לאחרונה המצב של הדיכאון וחרדות השתפר והתחלתי קצת לצאת עם חברים מעודונים,ולבסוף התחברתי לכמה חברים שמשתמשים בסם קריסטל.ואני גם התחלתי להישתמש כל סופ''ש בקריסטל כבר שלוש שבועות וגם כמה בירות שותה השאלה שלי מה ההשלכות של שימוש בקריסטל ובאלכוהול תחת טיפול ברסיטל? אני לא יודע ביכלל מה אני עושה ועם מה אני מתעסק עד כמה מומלץ לא להיתעסק עם סם קריסיטל?וזה עולה הרבה כסף אפשר לשרוף בערב אחת יותר מאלף ש''ח

10/09/2013 | 15:58 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום רב, יש שני חומרים שונים לפחות שקוראים להם ברחוב "קריסטל". אחד מהם הוא קוקאין והשני מתאמפטאמין. רשימת הנזקים של כל אחד מהם היא ארוכה. קוקאין הוא אחד החומרים הממכרים ביותר שיש. הוא גורם בין השאר נזקים בלתי הפיכים ללב (התקפי לב) ולמוח (אירועים מוחיים) כי הוא גורם לכיווץ כלי דם. מתאפטאמין גורם להרס של מערכות עצביות מוחיות שחומר ההולכה העצבי (הנוירוטרנסמיטר) הוא דופמין או סרוטונין וכתוצאה מכך נגרמת פגיעה בלתי הפיכה ליכולת החשיבה. שני החומרים יכולים לגרום מגוון בעיות פסיכיאטריות. הכסף הוא הבעיה הקטנה ביותר שיש לך עם חומרים אלה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה