ציפרלקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

04/09/2013 | 09:59 | מאת: אורית

שלום דר נכבד. בעקבות דכאון לא רציני וחרדות התחלתי לפני כחודשיים ליטול ציפרלקס במינון נמוך של 5 מיג ליום. זו כמות שאני מרגישה טוב איתה אני נוטלת כל ערב לפני השינה ואתמול נרדמתי ושכחתי לקחת . זה נורא אם שוכחים פעם אחת לקחת? והאם שוב אצטרך לעבור תופעות לוואי התחלתיות או שהגוף כבר התרגל לתרופה?תודה

04/09/2013 | 13:02 | מאת: יאיר

שלום אתי, לידיעתך, תופעות לוואי חלקיות של ציפרלקס: הזיות, בלבול, אי שקט, חרדה, אובדן עצמיות, התקפי פאניקה, עצבנות, הפרעות תנועה, הפרעות ראייה, ירידה בלחץ דם בעת שינוי תנוחה, הקאות, יובש בפה, אנורקסיה, שיבוש תפקודי כבד.

08/09/2013 | 22:48 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום אורית, זה לא נורא אם שוכחים פעם אחת לקחת ומדלגים. מעט אנשים מצליחים ליטול 100% מהזמן. יש להניח שאם תדירות מקרי "הדילוג" אינה עולה על פעם ב- 5 ימים, אז הטיפול שלך יציב ולא תצטרכי לעבור שוב תופעות לואי התחלתיות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה