תפקודי כבד וסרקוואל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/08/2013 | 20:45 | מאת: מיטל

שלום מזה שנתיים לוקח סרקוואל 600 מ"ג. בן 45. לפני כן לא לקח תרופות בכלל. בבדיקת הדם יצאו חריגות גדולות בתפקודי כבד. ALT= 95 (כשהגבול העליון הוא 37), AST= 50 (הגבול העליון 37). CK= 231. אנו מעוניינים לדעת עד כמה יש בעיה בתפקודי כבד? האם זה בגלל התרופה??? הוא מאד שומר על עצמו. אוכל נכון. עושה פעילות גופנית. עובד בעבודה מסודרת. רגוע והולך לפסיכולוג. עם זאת הפסקנו את הקשר עם הפסיכיאטרית לפני כמעט שנה ועדיין המשיך כמובן עם התרופות מסודר (רופא המשפחה ממשיך את המרשם). אנו מאד מודאגים ושוקלים להוריד במינון. נשמח לשמוע מה דעתך בנושא בברכה מיטל

23/08/2013 | 09:20 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום מיטל, סרוקוואל יכול לגרום דלקת כבד שמתבטאת בהפרעה בתפקודי הכבד כמו מה שנמצא אצל האדם שלגביו את שואלת. אם הוא לוקח את הטיפול כבר למעלה משנה, זה פחות סביר שההפרעה נובעת מהסרוקואל כי דלקת כבד בגלל תרופה היא תופעת לוואי שנוטה להופיע בתחילת הטיפול ולא לאחר זמן. חשוב לבדוק גם סיבות אחרות להפרעה בתפקודי הכבד. רופא המשפחה יידע להפנות אותו לבדיקות דם נוספות, בדיקות אחרות והתייעצות עם גסטרואנטרולוג במידת הצורך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה