ןיאפקס XR ואריפלי - חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/10/2020 | 14:31 | מאת: שימי

שלום ד"ר. אני בן 36 סובל כרונית מהפרעת חרדה מוכללת. ציפרלקס לא הועיל משמעותית, גם לא פאקסט. בשנה האחרונה, ניתן ויאפקס XR עד 300 מ"ג ללא מגמת שיפור. הוסף כחיזוק כדור אריפלי 2.5 - 5 מ"ג אשר רק הגביר את החרדות ואקתיזיה ולכן הופסק בהדרגה עד הפסקה מלאה לפני 3 ימים (נלקח חודשיים מלאים). תוך כמה זמן מרגע הפסקת האריפלי האפקט שלו נעלם? והאם החלפתו בכדור חיזוק אחר לויאפקס 300 מ"ג (כמו רספרדל או סרוקוואל) סביר שתשפיע דומה לאריפלי,כלומר תגרום לאקתיזיה והתגברות חרדה?

שלום שימי. הפסקת אריפליי תביא להפסקת תופעות הלוואי המיוחסים אליו תוך ימים בודדים-2-3 ימים בדרך כלל. ממליץ לשקול החלפת טיפול בונלפקסין בסרטלין או פלואוקסטין. לשקול תוספת סרוקוול לפני שינה. ממליץ מאוד על טיפול פסיכולוגי CBT. לא צפויה אקטיזיה תחת טיפול בסרוקוול.ץ רספרדאל עלול להחלט לגרום לאקאטיזיה אם סבלך מכך תחת אריפליי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה