קשר בין השמנה לפרולקטין גבוה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

13/09/2020 | 14:36 | מאת: דודו

האם יש קשר כלשהו אפילו קטן בין השמנה בטנית מנטילת תרופות אנטיפסיכוטיות לבין פרולקטין גבוה שהתרופות האנטיפסיכוטיות גורמות לו ? והאם זה נכון שכל התרופות האנטיפסיכוטיות כולל גם סרוקוול וזיפרקסה ולא רק ריספדל וסוליאן והשאר עלולות לגרום לפרולקטין גבוה מעצם העובדה שפעילותן מתבססת על חסימת הרצפטור לדופמין D2 וכך מפריעות לתפקיד הדופמין שזה הורדת פרולקטין ?

שלום דודו. אין קשר בין תופעות לוואי מטבוליות של שמנה לבין תופעות לוואי של עליית פרולקטין. עקרונית כל תרופה אנטי פסיכוטית עלולה להביא להעלאת רמת פרולקטין אך יש תרופות ספציפיות כמו רספרדאל, אינווגה וסוליאן שמעלות באופן משמעותי. זפרקסה הרבה פחות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה