תרופות לחרדה לא כל כך עוזרות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/09/2020 | 22:08 | מאת: שלומי

שלום רב, מטופל בפריזמה 40 מג לחרדה בתוספת מירו 15 מג לשינה . למעשה כל עלייה במינון של פריזמה עזרה לי ליומיים שלושה הראשונים שבהם הרגשתי השפעה ממש חזקה ולאט לאט ההשפעה ירדה ויש עלייה בחרדות . יש מה לעשות או שכדאי להסתפק בשיפור חלקי שישנו? אציין שבעבר טופלתי בציפרלקס שעזר במשך כמה שנים אפילו במינון של 10 מ"ג ולאחר מכן הפסיק להשפיע בכלל גם ב20 מ"ג ועברתי לויאפקס XR שלבדו לא עזר ועזר מעט בשילוב עם מירו. תודה.

שלום שלומי. קודם כל תרופות נוגדות דיכאון וחרדה משפיעות לטווח ארוך בסדר גודל של שבועות כך שציפיה לשינוי תוך מספר ימים אינה מספיקה. כדאי להמתין בסבלנות ולתת אפשרות לתרופה לעבוד. אם סובל מהפרעות שינה כדאי לעלות מינון מירו ל-30-45 מ"ג. אם לא יעזור כדאי לשקול מעבר לסרטלין או לפרוקסטין. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה