שאלה על השפעה אלפא-אדרנגית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/08/2020 | 13:35 | מאת: רן

שלום רב. אני לוקח להרגעה קלונקס 1 מ"ג ולחרדות ודיכאון וייפקס XR במינון 225 מ"ג. האם מותר לשלב עם זה טיפות עיניים בשם Alphagan P להפחתת לחץ תוך-עיני? מוזכר כי הטיפות שייכות לקבוצת תרופות אגוניסטים לרצפטורים אלפה-אדרנרגיים וכי יש לעדכן את הרופא אם משתמשים בתרופות הרגעה או תרופות נגד דיכאון. מה עושה במוח השפעה על אלפה-אדרנרגיים ? מגבירה רמת אדרנלין בגוף כך שעלולה להחמיר חרדות ואו דיכאון?/מתנגשת ומפריעה לתרופות נוגדות דיכאון וחרדה שאני לוקח?

שלום רן. אינני יודע אם טיפות העיניים שאתה נוטל הן בעלות השפעה מקומית לעין או משפיעות מעבר לכך. אני ממליץ לך להתיעץ עם רופא עיניים מטפל ולשאול את דעתו. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה