אוגמנטציה להפרעת חרדה-אריפליי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/08/2020 | 23:00 | מאת: רוני

שבוע טוב ד"ר.האם אריפליי משמשת כאוגמנטציה רק ב-SSRI או גם ב-SNRI במצב של הפרעת חרדה ? מהו המינון של החיזוק בדרך כלל עבור הפרעת חרדה ותוך כמה זמן ניתן לבחון את השיפור?

שלום רב. התרופה אריפליי יכולה לשמש כתוספת מחזקת- אוגמנטציה הן לתרופות SSRI וגם לתרופות SNRI. בהפרעות דיכאון וחרדה. בדרך כלל החזוק הינו במנון 2.5 מ"ג עד 5 מ"ג וניתן לשקול מנון עד 10 מ"ג. יש צורך לבחון את אפקט ההצלחה לאורך חודש עד חודשיים לפחות. בברכה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה