הקלונקס הממכר או הויאפקס המעורר?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

28/06/2020 | 14:59 | מאת: שואל

ד"ר שלום רב. בן 35, שנים לקחתי קלונקס 3 מ"ג כל לילה במרוכז לטיפול בחרדות בגלל שמגוון SSRI במינון מקסימלי ולמשך פרק זמן מספק לא הועילו עבורי ורק קלונקס "עשה את העבודה" עד שהפסיק לעבוד... לפני 5 חודשים התחלתי תהליך הפחתת מינון ומזה שלושה חודשים וחצי אני תחת מינון 1.5 מ"ג ומקביל הועלה מינון ויאפקס XR מ-150 ל-300 מ"ג. אני עדיין סובל התסמינים הבאים: בבוקר- צמרמורת מתמשכת, כאבי ראש, דיכדוך, עיניים כבדות, אי שקט וחוסר יכולת להרגע. לא ברור לי האם מדובר בתסמינים כתוצאה מהפחתת הקלונקס הממכר או תופעות לוואי של ויאפקס XR במינון גבוה מהממוצע. אם מדובר בתסמיני גמילה מקלונקס, האם אין מה לעשות פרט לסבלנות והמתנה של כמה חודשים נוספים? אגב, הפסיכיאטר שרשם לי את הויאפקס במינון 300 מ"ג אומר שהתופעות לא בגלל המינון אלא כנראה תופעות של חרדה שאינה מטופלת מספיק ולכן נדרש חיזוק. בבקשה עזרתך.

שלום רב. קלונקס הינה תרופת הרגעה ממשפחת הבנזודיאזפינים. היא יעילה לשימוש קצר טווח בלבד. לאורך זמן יעילותה פוחתת ואז יש צורך להעלות מינונים וקיימת סכנת התמכרות. אם בוצעה הפסקה הדרגתית של קלונקס = עד 0.5 מ"ג כל שבוע שבועיים לא אמורים להיות תסמיני גמילה. וויפאקס במנון 300 מ"ג הינו מינון גבוה מאוד. אם הוא לא עוזר לאורך חודשים כדאי להחליפו בתרופה אחרת. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה