פארמין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/09/2013 | 14:39 | מאת: קרן

אני רגישה לפרמין הוא גורם לי לזיעה, סחרחורת, רעידות, פריחה ומתנפחות לי השפתיים. האם קיימים בשוק כדורים נוספים נגד בחילות? איזה תרופה מבין הבאות יכולה לגרום לבחילה: סרוקסט, לוריוון, קלונקס, אמביאן?

שלום, קיימים מספר כדורים לטיפול בבחילות אך חשוב לדעת את הסיבה לבחילות, האם את בהריון, האם הבחילות הן תופעת לוואי של תרופה אחרת וכו'. למשל: דומפרידון (שם מסחרי: מוטיליום), דימנהידראנאט (טרבמין), פרומתזין, גרניסטרון (סטרון, קיטריל וגרניסטרון- טבע). השימוש בתרופות אלו מחייב מרשם רופא (מלבד טרבמין) וכן צריך לקחת בחשבון אם את בהריון או מניקה. אם הבחילות הן כתוצאה מטיפול תרופתי אחר נהוג לחפש אלטרנטיבה לאותו טיפול ולא "לטפל" בתופעת הלוואי בעזרת תרופה נוספת. לגבי תרופות הגורמות לבחילות: פארוקסטין (סרוקסט): גורמת לבחילות באחוז די גבוהה מהמטפולים (19-26 % לפי Lexicomp) לוראזפאם (לוריוואן): גורמת לבחילות אך באחוזים נמוכים יותר מהמטופלים (בין 1-10%) קלונזפאם (קלונקס): גורמת לבחילות אך באחוזים נמוכים יותר מהמטופלים (בין 1-10%) זולפידם (אמביאן): גורמת לבחילות אך באחוזים נמוכים יותר מהמטופלים (בין 1-10%) האם את נוטלת את התרופות האלה? ביחד? בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי