טפול תרופתי בדלקת פרקים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/09/2012 | 11:42 | מאת: מזלי

שלום - אני בת 69 , נטלתי במשל 20 שנים פרדניזון בגלל דלקת פרקים. לאחרונה הפסקתי בהדרגה ועברתי לטיפול בפלקווניל. אני סובלת כעת מתופעות לוואי כגון גירוד בקרקפת ובגוף, כאבים בצוואר ובמרפקים, ברכיים ומפרקי ידיים. בנוסף אני מקבלת זריקת מטרוטרקסט כל 10 ימים. האם תופעת הגירוד קשורה לשינוי בטיפול? וגם מהם הנזקים של מטרוטרקסט לאורך השנים? תודה רבה מזל.

24/09/2012 | 12:16 | מאת: ד"ר רולא מחול-פרח

שלום מזלי, אכן גם הפלקוויניל וגם המתוטרקסט- יכולים לגרום לתופעות לוואי בעור כולל פריחות, דלקות עור, וגרד. לגבי המתוטריקסט- חשוב לעקוב על ספירת דם כי יכול לגרום לדיכויי מח עצם, יש לעקוב על תפקוד כבד וכליות, מתוטריקסט יכול לגרום גם להפרעות במערכת עיכול, מערכת עצבים, במערכת רבייה, לימפומה, זיהומים אופורטוניסטיים, ודלקת ריאות (פנומוניטיס). יש להישאר במעקב רפואי קפדני. מומלץ לפנות לרופא במידה ותפתחי תגובה לא רצוייה כמו צפצופים, לחץ בחזה, שיעול, חום, כאב גרון, כאב אוזניים, כאב בטן, שלשול, הקאות, דימום, שתן כהה,עור צהוב, עיניים צהובות, עייפות משמעותית או חולשה משמעותית. יום טוב והמון בריאות

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי