שתי שאלות על תרופה אחת

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/07/2007 | 17:40 | מאת: טיליה

התחלתי לקחת רדוקטיל בעצת רופא המשפחה שלי, לאחר השמנה מהירה למדי בעקבות הפסקת עישון. אני נוטלת כבר שנים את התרופות הכרוניות הבאות: קרדילוק 2.5 מ"ג, דיזותיאזיד 12ץ5 מ"ג, מיקרופירין 0.75, סימבסטטין, קלטרייט + D ושואפת אטרובנט ולפעמים גם פליקסוטייד או סרטייד בלבד. האם יש איזו קונטרה אינדיקציה לאחת מהתרופות הללו? שאלה שניה: מרגע שהתחלתי לקחת את הרדוקטיל הפסקתי לישון. לא מצליחה להרדם כלל, וממילא השינה שלי לא משהו בדרך כלל. האם ניתן לקחת חצי כדור לוריבאן בערב (את הרדוקטיל אני לוקחת מוקדם בבוקר)? אם לא - מה מומלץ לי לקחת כדי להסדיר את השינה ולא משהו ממכר או גורם לתלות? תודה מראש.

22/07/2007 | 17:39 | מאת: ד"ר איל שורצברג

טיליה שלום, קודם כל ברכות על הפסקת העישון, אין לי ספק כי צעד זה יתרום משמעותית לבריאותך! בנוגע לרשימת התרופות שהצגת חשוב לי לקבל רשימת האבחנות מהן את סובלת (האם COPD או אסטמה ובכלל אילו מחלות נוספות) כדי שנוכל לתת תשובה מלאה. כאשר נקבל את כל האבחנות נוכל להתייחס יותר. במקביל ברצוני לציין כי התכשיר פליקסוטייד מתווה לשימוש קבוע ולא כדרך אגב או מדי פעם. בנוגע ל סרטייד הרי שהוא מכיל גם סטירואידים (תרופה לטיפול בדלקת בד"כ באסטמה) וגם אגונטסים לקולטני בטא (תרופות להרחבת סימפונות). השילוב של סרטייד יחד עם קרדילוק (חוסם קולטני בטא), מנוגד פרמקולוגית ועלול להוות בעייה. עלייך לפנות לרופא המטפל בהקדם האפשרי ובשום פנים לא לעשות שינויים על דעת עצמך. בנוגע ל REDUCTIL. זוהי תרופה לטיפול בהשמנת יתר, כאשר יש לה תופעות לוואי שהבולטת בהן הינה INSOMNIA או קשיים להרדם ולישון בשיעור של כ 10%. ייתכן שהקושי בליהרדם נובע בין השאר מתרופה זו אך יכול לנבוע מבעיות אחרות (ראי פסקה קודמת), כמו כן השימוש בתרופה בנוכחות מחלות מסוימות אסור. בכל מקרה השימוש בתרופה זו לסובלים מיתר לחץ דם גם כאשר מאוזן על ידי טיפול תרופתי מחייב ניטור מתמשך על ידי הרופא המטפל. איני יכול להמליץ על השימוש ב LORIVAN בטח כאשר זו לא נרשמה על ידי רופא. בנושא זה עליך להתייעץ עם הרופא המטפל. ככלל קיימים תכשירים טבעים כגון ולריאן אשר ניתן לרכישה ללא מרשם, אך לאור מספר התרופות שלא מועט שאת לוקחת יש להתייעץ עם הרופא המטפל בכל הוספת תרופה או תוסף מזון נוסף. אשמח לענות על שאלות נוספות, איל שוב חזרי אלינו עם כל הפרטים כדי שנוכל לתת תשובה מלאה, בברכה, איל

22/07/2007 | 18:32 | מאת: טיליה

שלום ותודה על תשובתך המאוד מפורטת. אני אכן חולת COPD עם אמפיזמה בדרגה בינונית ומכאן הטיפול במשאפים. לגבי סרטייד או פליקסוטייד בלבד - הם גורמים לי למנוליאזיס (אובחן בגסטרוסקופיה וביופסיה), לכן, כבעלת נסיון, כשרק נדמה לי שמתחילה התלקחות - רק אז אני נוטלת סרטייד. בשאר הזמן - רק מרחיבי סמפונות. בטא בלוקר ו-COPD, מסתבר שקרדילוק או קונקור הם סלקטיביים ומקובלים גם על ידי מומחי הריאות. היו גם פרסומים על כך. אם מעניין אותך - תוכל אולי לפנות לד"ר אריה וולנר, מנהל היחידה לשיקום נשימתי בבי"ח שיבא, שבידיו חומר מדעי על כך. את הרדוקטיל התחלתי ליטול ממש לפני ימים ספורים ורק מאז אני סובלת מהפרעת שינה מהסוג שאולי לא פרטתי, אבל אני יודעת להבחין בכך שזו בעיה חדשה וקשורה לתרופה. יותר מדאיג אותי אם יש התוויות נגד בין הרדוקטיל (10 מ"ג) לאחת מהתרופות שאני לוקחת. קראתי שיש חשש משילוב עם אספירין (מיקרופירין 0.75 במקרה שלי) וסכנה לדימומים במקרה של נטילה בו זמנית של השניים. תוכל להרחיב על כך? אני נוטלת את המיקרופירין אחת ליומיים ואודה על כל עצה שתחכים אותי. שוב תודה רבה על היסודיות ועל הנכונות לעזור. תבורכו על מסירותכם.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי