עליה קלה באנזימי הכבד

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/09/2020 | 20:54 | מאת: סמי

בבדיקת דם שנעשתה לאמי בת 83, יש עליה קלה באנזימי הכבד AST 47 ALT43 GGT43 היא מקבלת סטטינים עשרות בשנים ותרופה ללחץ דם לופרסור ומקבלת משתנים ... בנוסף אספירין ...לפני שנה התחילה לקבל גלוקומין (ערך הסכרת 142) ומקבלת אלוריל .. בנוסף לוקחת אומפרדקס כדור ביום ... ומקבלת טלפסט בעת הצורך ... לבסוף היא לוקחת אקמול או אופטלגין לכאבי ראש שאלתי: האם העלייה הקלה באנזימי הכבד נגרמה מכמות התרופות? האם הטלפסט גורם לעליה כזאת? האם אומפרדקס גורם לעליה כזאת? האם אלוריל גורם לעליה כזאת? האם גלוקמין גורם לעליה כזאת? תודה

שלום, בד"כ עליה באנזימי כבד קשורה יותר ל- STATIN אבל כאן לא מדובר בעלייה שמצריכה התייחסות מכיוון שמדובר בעלייה קלה שחלקה מיוחס לעליה בגיל. כן הייתי בודק האם לאמא שלך יש התוויה מחייבת למתן טיפול ב- STATIN, האם עברה צינתור או ניתוח מעקפים או אירוע מוחי וכו' שכן יש מקום לתת טיפול בליפטור, אם לא וערכי LDL תקינים אז יש מקום להספיק טיפול ולעקוב אחרי LDL (בהתחשב בגיל 83). אבל אם כן יש רקע קרדיאלי אז יש מקום להמשך טיפול ב- STATIN, רק לידיעתך מפסיקים סטטינים כאשר ערך ה- AST ו- ALT מעל פי 5 מהגבול העליון !!! ולכן אמא שלך רחוקה מזה ואין דאגה שתמשיך ליטול. תפריד מתן ASPIRIN בלפחות שעתיים ממתן של אופטלגין, כלומר יש לתת אספירין ואחרי שעתיים ניתן ליטול אופטלגין. בריאות שלמה,

24/09/2020 | 18:26 | מאת: סמי

שוקרן גזילאן ד"ר מחמוד אלחג'ה אמי אין לה מחלות ואין לה רקע קרדיולוגי לא עברה בחייה אף ניתוח היא לוקחת סימבסטטין 40 , הרבה שנים ובמשך שנים אלה בדיקות תפקודי הכבד היו תקינים , ובמסגרת הנורמה. הLDL שלה מתחת ל 100 האם להפחית מינון הסימבאסטטין ל 20 או ל 10 או אפילו להפסיק? איך זה ששנים הסימבסטטין ללא תופעות לוואי לכבד ועכשיו עם עליה באנזימי הכבד? האם אמנם כן הסיבה לעליה הקלה הוא הסטטין? תודה מקרב לב אשקורוק מן קלבי

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי