תרופות לנשירת שיער ופצעונים בפנים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/09/2020 | 09:38 | מאת: תרופות

שלום ד"ר(: התייעצתי אתמול עם רופאת העור שלי עקב נשירת שיער חמורה בתקופה האחרונה. הרופאה נתנה לי תוסף תזונה ביוטין למשך 3-4 חודשים, ובנוסף לרסס על הקרקפת תמיסה שנקראת מינובסי 5 (הבנתי שזה רק לגברים) אני בת 18, לא יודעת אם באמת מותר לי להשתמש בזה. בנוסף, קיבלתי תרופה בשם מינוצקלין, האם יש לה תופעות לוואי קריטיות כמו פגיעה בכליות או בכבד? בנוסף, האם מותר לקחת את התרופה הזו יחד עם ברזל ועם תוסף התזונה שהזכרתי מקודם? סליחה ותודה רבה!

שלום, אם מדובר בקצף או אירוסול אז מותר להשתמש ב- 5%, אבל מדובר בתמיסה אז מותר 2%. מבחינת מינוצקלין אז יש תופעות לוואי קלות (שלא בהכרח יופיעו) כגון פריחה עורית (ולכן מומלץ לא להיחשף לשמש), עייפות, חולשה. מבחינת כבד וכליות - אין דאגה כל עוד שאין מחלת כבד או כליות ברקע. מבחינת שילוב עם ברזל - אכן קיימת מניעה לשילוב עם ברזל - ולכן יש ליטול ברזל שעתיים לפי המינוצקלין או 4 שעות אחרי נטילת המינוצקלין. (כל זה שבהנחה ואת מקבלת מינוצקלין בכדורים). רפואה שלמה,

09/09/2020 | 17:58 | מאת: תרופות

ממש ממש ממש תודה!!

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי