חומצה פולית, ערך נמוך

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

18/08/2020 | 17:54 | מאת: עודד

היי אני אמנם גבר אבל בבדיקה של חומצה פולית לפני שנתיים התגלה אצלי מחסור (חמור), הערך היה 3 ומשהו. לקחתי חומצה פולית (נוזלית, ממותגת כספיגה מעולה) במשך תקופה ובדיקה נוספת הראתה שהערך עלה ל 5 ומשהו. לאחר הפסקה, בדיקה נוספת הראתה ערך נמוך מאוד ולכן התחלתי שוב לקחת את החומצה הפולית בהנחה שהיא תיישר קו. לצערי ב 2 הבדיקות האחרונות (האחרונה הייתה שלשום), המספר חזר להיות 3 ומשהו וזה אחרי כ 4 חודשים רצופים שבהם לקחתי חומצה פולית. מה האפשרויות העומדות לרשותי? האם מדובר בבעיית ספיגה? משהו אחר? שאר בדיקת הדם תקינות מלבד HB שהיה טיפה יותר נמוך מהטווח 13.3 כאשר הגבול הוא 13.5) תודה

כנראה שהימוגלובין נמוך בגלל חוסר ברזל, ולכן צפוי שה- MCV יהיה נמוך ! אם אחרי ניסיונות של מתן דרך הפה אין תזוזה בערכי מעבדה יש לעבור למתן דרך הוריד - תרופה בשם VENOFER במינון 100 -200 מ"ג למשך שבוע ימים (משך הזלפה קצר במיוחד שלא דורש הרבה שהייה במרפאה).

20/08/2020 | 09:45 | מאת: /

1. חומצה פולית ערך נמוך יכולה להיות או צמחונות/ טבעונות או בעיית ספיגה. 2. גם ערך נמוך יכול להיות אם אתה לוקח חומצה פולית לייט. של כל מיני חברות ויטמינים ולא חברות תרופות

20/08/2020 | 09:47 | מאת: /

שום רופא לא נותן כך סתם venofer ממש קשה לקבל את זה אלא אם אתה אישה בהריון. שנית המוגלובין יכול לרדת לא רק בגלל ברזל כל אנמיה בסופו של יום תוריד ערך..

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי