תופעות לןןי של רמוטיב 250

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

08/08/2020 | 15:59 | מאת: יעקוב

שלום האם ר7מוטיב 250 נחשד כמוריד רמת מלח בדם תודה

שלום, השאלה צריכה להיות ממוקדת סביב איזה מלח מדובר ?!! אם הכוונה לנתרן, ואכן יש היפונתרמיה אז צריך לעשות בירור מלא של ההפרעה האלקטורוליטרית הזו כולל תפקוד של בלוטת התריס, תפקוד כלייתי, בנוסף לבירור של SIADH (כלומר הפרשת יתר של הורמון מדכא השתנה), או שמדובר במצב של שתייה מרובה. מבחינת תופעות לוואי של רמוטיב מדובר בתופעות לוואי במערכת העיכול, סחרחורת, רגישות לאור, הזעה , יובש בפה, והשתנה מרובה. יש דיווחים בספרות (נדיר) עלולה לגרום ל- SIADH- הפרשת יתר של הורמון מדכא השתנה, ואז יש היפונתרמיה,לכן על מנת לוודא שאכן מדובר בתופעת לוואי זן יש לעשות בדיקת - אוסמולריות בשתן ובדם, כולל נתרן בשתן ובדם.

09/08/2020 | 20:41 | מאת: יעקוב

המון תודה

10/08/2020 | 14:27 | מאת: יעקוב

כנראה שזו הסיבה .האם יש תרופה להרגעה שלא תוריד לי את המלח

10/08/2020 | 14:51 | מאת: יעקוב

רק לאחרונה קיבלתי אבחנה שזו כניראה הסיבה . נתנו לי רמוטיב כדי שלא תוריד את המלח. לקחתי בערך 4 שנים והיה בסדר מבחינת המלח .כרגע הבנתי שהתרופה לא הכי מתאימה. האם תוכך להמליץ לי על תרופת הרגעה שתהיה יותר מתאימה לי תודה יעקוב

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי