שאלה לגביי סלזופירין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/01/2020 | 21:34 | מאת: NOT_FOUND

שלום, אני מקבל סלזופירין בשביל קרוהן ודלקת מפרקים, (כרגע לוקח 1.5 גרם ליום, ואמור להגיע ל2 גרם ליום). 1. אני נוטל בנוסף גם פנטסה 500 מ''ג ליום, האם אפשרי השילוב בין פנטסה לסלזופירין? 2. מדיי פעם מופיעים לי פצעים בפה שבטוח ששייכים לתרופה כי לפני שנטלתי אותה לא היו לי. בפעם הראשונה שהופיעו פצעים בפה הפסקתי את התרופה מחשש שמדובר בתופעת לוואי רצינית, ולאחר מכן הפצעים עברו והמשכתי שוב עם התרופה. כרגע הופיע פצע אחד בחיך שעובר ואז שוב מופיע, ולפעמים מופיע פצע בפנים הלחי. ידוע לי שיש סכנות ששייכות לתרופה כמו תסמונת סטיבן ג'ונסון, אבל השאלה שלי היא האם ממה שידוע לך, יכולה להיות תופעת לוואי של פצעים בפה שהיא אינה תופעת לוואי מסוכנת? תודה.

שלום, כאשר מדברים על STEVEN JOHSON SYNDROME אז מדובר ברגישות בעור אשר מערבת יותר מ- 30% משטח הגוף ולכן זה פחות סביר. יש לציין שכיבים בפה מרמזים על זיהום (כנראה חיידקי וגם לשלול פטרייה) מכיוון שמדובר בשתי תרופות מדכאות מערכת עיכול. ידוע לנו שסלזופירין עם פרופיל תופעות לוואי גרוע ולכן בד"כ החולים מקבלים טיפול ב- פנטסה במקום, מכיוון שלפנטסה יש פחות תופעות לוואי. יש לברר עם הרופא המטפל את חיוניות הטיפול המשולב ה"ל ?!!! בנוסף לברר עם הרמטולוג האם ניתן לשקול תרופה חלופה במקום סלזופירין. בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי