תרופות נגד מיגרנה בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/12/2018 | 17:19 | מאת: הריונית בתחילת הדרך

היי, בת 32, הריון 4 אחרי 3 הפלות מוקדמות. שבוע 10 עם תאומים. סובלת ממיגרנות מגיל צעיר מאוד ומטופלת בדרך כלל ברילרט. עם תחילת טיפולי הפוריות התחלתי לקחת אלטרולט שעזר עד לפני שבועיים והמיגרנות חזרו. אני לוקחת סומטרידקס 100 בהתקף אך הכאב חוזר כל כמה שעות. מציינת שמאתמול יש לי דימום. האם יש קשר בין התרופות לדימום? האם יש פתרון אחר? לחיות עם הכאב אני לא יכולה.

05/12/2018 | 08:10 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

היי, יש לפנות לבדיקת רופא נשים בדחיפות. לגבי טיפול במיגרנה בהריון הטיפול הכי בטוח הינו אקמול אומנם אם זה לא עוזר יש תכשירים אחרים מועדפים על פני טריפטאנים. בכל מקרה מומלץ לפנות למרכז טרטולוגי (מרכז עם מומחים בשימוש בתרופות בזמן הריון) ולהתייעץ איתם.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי