גאוט או שיגדון בעהרית מחלת פרקים כליות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/05/2017 | 09:28 | מאת: בועז

שלום רב! הופיע אצלי גאוט בבוהן הרגל וזה גם התפתח לברך תוך כמה ימים כאשר הייתי ללא תרופות וחשבתי שיעבור מעצמו,עקב שינוי בתזונה.רק שלא עבר ורק מחמיר.הכאב בלתי ניסבל לאחר שנכנעתי הלכתי לרופא וזה רשם ארקוקסיה אם עוד שתי כדורים שאחד מהם לשלושה חודשים. ארקוקסיה ל7 ימים. הכאב והנפיחות עברה לשבוע וחצי הייתי מאושר. ואז שוב חזר כאבים בבוהן ועכשיו גם בברך.למרות שאני שומר על תזונה ונמנע מחלקים מן החי ובכלל לא נוגע בבשר ואלכוהול כלום.אוכל רק סלטים ושיהולת שועל בקטשי לחם ואם כן רק חיטה מלאה.האם כדאי סטרואידים או אקמול בלבד כמו שראיתי כבר המלצה של מומחים אשר מעודדים הימנעות מהשימוש בארקוקסיה?

אכן טיפול בארקוקסיה באופן כרוני עלול לפגוע בתפקוד הכלייתי. לדעתי יש לפנות לרופא שוב ולשקול סטרואידים שמשפרים את הנפיחות. לא יודע אם בשלב הזה רשם לך טיפול באלוריל או קולכיצין , אם לא לשקול התחלת טיפול

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי