שאלה לגבי שיקום שלאחר ניתוח לשחזור של ACL

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

31/05/2012 | 22:26 | מאת: ינאי

ד"ר חמיס שלום רב, שיחקתי כדורסל באופן מקצועי מגיל צעיר (כעט אני בן 18 וחצי) עד תחילת השנה הזו (שבה הפסקתי עקב קריעה של הרצועה הצולבת הקדמית ברגל ימין). לפני כחודשיים עברתי את ניתוח השחזור ועד כה הכל טוב ויפה. שאלתי היא כזו: אני שומע על ספורטאים מקצוענים שעוברו שחזור של הצולבת וקיום הם עושים פיזותרפיה באופן יום-יומי ואינטנסיבי (שעתיים ביום לערך- אני מודע לכן שמה שמשנה זה מה עושים ולא כמה זמן עושים), אני לעומת זאת עושה אך במידה פחות אינטנסיבית (פעמיים בשבוע עם פיזיותרפיסת ועוד 3-4 פעמים לבד- כשהכוונה היא לחיזוקים בעיקר בשלב זה וגם אופני כושר). רציתי לדעת עד כמה הזמן משחק תפקיד בשיקום- כלומר אם אני עושה שיקום ברמה מסויימת וספורטאי מקצועי עושה שיקום "מקצועי" יותר האם בסופו של דבר אחרי שנה לא יהיה משמעות יותר מדי לאיכות הטיפול השיקומי, והזמן ביחד עם השיקום יחזיר אותי ל100% מיכולותי הקודמות? אשמח לכל הערה והארה שתוסיף בנושא- המידה ויש... רב תודות

ינאי שלום ללא ספק שיקום טוב לאחר ניתוח שחזור רצועות כמו שלך צריך להיות אינטנסיבי לאחר הניתוח, כלומר כשלוש פעמים בשבוע ותרגול עצמי. אם זאת, אין קשר לאיכות הטיפול. כלומר, מה שמשנה זה האיכות ולא הכמות כיוון שאפילו הטיפול האינטנסיבי ביותר, במידה ולא יהיה איכותי ויקלע לבעיות ולמטרות הטיפול, לא יעזור. לרוב, ירצו להחזיר ספורטאים מקצועיים במהרה למגרש ולכן הטיפול יהיה כל כך אינטנסיבי. אין זה אומר שאתה ואותו ספורטאי לא תגיעו לאותה רמת הצלחה בטיפול ואותה רמת יכולת ביצוע בעוד כחצי שנה עד שנה. בברכה סאם http://www.imacs.co.il/

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה