שאלה לסאם

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/04/2012 | 03:14 | מאת: אילן

אני אוהב לרכב על אופניים בקבוצה קטנה. אימונים ביום שבת בשביל הכיף. פעם בכמה שבועות לערך אנחנו מבצעים אימון ארוך וקשה יותר בשביל לצאת מהשגרה. לאחר האימון הזה חלק מהרוכבים מבצעים או אמבטיית קרח למספר של 6-8 דקות, או מקלחת עם קרים למספר דקות לאחר האימון. הבעיה שהמים אצלי במקלחת לא ממש קרים, הייתי אומר קרירים. האם המים הקרירים יכולים לכווץ את כלי הדם ולעזור בהתאוששות שרירית טובה יותר? תודה רבה

אילן שלום, מקלחת עם מים קרים תיתן אפקט של קירור נרחב כך שבמידה ונוצר נזק במהלך הפעילות זה יכול לסייע במידה מסוימת בהפחתת נפיחות ודלקת על ידי הפחתת זרימת הדם המוגברת לאזור. בנוסף אפקט של הרפיה שרירית מסוימת והפחתת כאב ורגישות. כמובן שהיכולות של המים הקרים הן מוגבלות ואם קיימת פציעה יש להתייחס לכך בטיפול רלוונטי. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה