חיזוק סביב הברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/03/2012 | 16:58 | מאת: עידן

אני משחק כדורגל בקבוצה בוגרת. התאמנתי בחדר הכושר בתרגיל הפשיטת הברכיים על מנת לחזק את שרירי ה4 ראשי, ולחזק את השרירים סביב הברך. אחד המדריכים בא ואמר לי שבגלל שלשחקני כדורגל יש רגל דומיננטית כדאי לי לבצע את התרגיל בכל רגל בנפרד על מנת ל"קזז" את הפער בין הרגל החזקה לחלשה. 1.אשמח לשמוע דעתך, והאם גם אתה ממליץ לעבוד כך? 2.האם אותו דבר מוכח על שרירי האמסטרינג בתרגיל כפיפת ברכיים? תודה רבה לך

עידן שלום תרגול שהינו ספציפי לכל גפה ולצרכים שלה הינו נכון באופן עקרוני. אם זאת קיימת בעיה כאשר מדברים על תרגול לחיזוק גפה תחתונה וארבע ראשי במכשיר פשיטת הרגליים. התרגיל במידה ואינו מותאם עשוי להעמיס על מפרק הברך ולגרום דווקא לכאבים. כדאי לשלב תרגול וחיזוק הגפה בנשיאת משקל כגון תרגול כריעה או דחיקה. כך החיזוק נעשה במנח של הגפה שהרגליים על הקרקע בדומה לתפקוד שזה ריצה. כאשר מדובר בכדורגל וקיים גם אלמנט הבעיטה חיזוק בפשיטת ברך גם נכון אך בתנאי שמתצע תחת הדרכה . גם חיזוק המסטרינגס עדיף בנשיאת משקל. בכל מקרה כדאי למתוח היטב כיוון שהשריר נוטה להתכווץ ולהתקצר כאשר מתבצע באפן מבודד ככיפוף ברך. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה