בת שבע וחצי

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

22/03/2012 | 11:03 | מאת: מיכל

שלום רב, בתי היום בת שבע וחצי. התחילה ללכת רק בגיל שנה ושמונה. עד אז היינו אצל כל המומחים בארץ כולל פרופ' וינטרוב. לדברי הרופאים העיקוב בהליכה נבע כתוצאה מגמישות יתר ושחוץ מזה הכל תקין. אחרי שסוף סוף התחילה ללכת וכעבור זמן מה התחילה להתלונן על כאבים ברגליים. יש לה פלטפוס והטיית העקב החוצה די בולטת למרות שביום כעבור שנים נראה כי בולטת פחות. כשהיא עומדת על קצות האצבעות יש לה קשת בכף הרגל ותחת המשקל הרגל הופכת לשטוחה. הבעיה היא ממשיכה להתלונן על כאבים בכף הרגל, קרסול ולפעמים בברך. היא מתעייפת מהליכה ממושכת. כמו כן הכאבים מתגברים בימים חמים וגם בגשם. לעיתים היא מתעוררת בבוקר ועוד לפני שקמה מהמיטה אומרת שכואבות לה הרגליים. בדיקות דם תקינות. יצוין שהיא שוחה כבר שלוש שנים. האם במקרה שלה כדאי להגיע למעבדה לחקר ההליכה והתנועה באיכילוב וצורך בחינת הליכתה והתאמת מדרסים? מה היית ממליץ במקרה זה? איזה נעליים עדיף לנוע במקרה כזה? תודה

מיכל שלום, פלטפוס יכול להסביר את הכאב שהיא מתלוננת עליו - במיוחד כאב כפות רגליים וברכיים, למרות שזה לא מחייב! כאב שיש לה במנוחה- על הבוקר פחות שכיח. ללא ספק המעבדה תתרום באבחון הליקוי הביומכאני וחומרתו וכך לקשר בין ממצאי הבדיקה והכאב. על פי התוצאות נמליץ על הטיפול המתאים כולל מדרסים והנעלה. אני מציע שלפני הביקור במעבדה שוב תגשי לאורטופד ילדים שיבדוק את הצורך בביצוע בדיקות נוספות, ושתגיעו למעבדה עם סיכום כל התוצאות. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה