חייב את עזרתך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/03/2012 | 23:37 | מאת: שבי

שלום לך. אני מאמן קבוצת כדורגל בגילאים 13. אחד השחקנים סדק(ככה אמרו לו בבית חולים) את כף הרגל. אחרי 3 שבועות הוא הוריד את הגבס לפני ארבעה ימים. הרופא לא אמר לו מתי הוא יכול לחזור ומתי הכאבים יחלפו. אתמול ננתי לו לרוץ ריצה שקלה עם נעלי ספורט במשך 10 דקות ומתיחות. שאלתי אותו מ1 עד 10 כמה כואב לו: הוא אמר לי: 6. בהליכה לא כואב לו אבל הוא מעט צולע. הרופאים פה באילת הם ממש גרועים ככה שאשמח אם תיתן לי המלצות איך לפעול עם הילד. כמה זמן לתת לו לרוץ? מתי לרוץ עם כדור? אשמח לכל טיפ. תודה רבה

שבי שלום אני ממליץ לא להתחיל כל פעילות ספורטיבית כל עוד יש כאב. על הספורטאי להבדק ולעבור סדרת טיפולי פיזיותרפיה בהתאם לממצאים לפני שמתחיל לרוץ. יתכן למשל ויש הגבלה מפרקית או משהו אחר הדורש טיפול.רק לאחר חלוף הכאב יש לחזור בהדרגה לאימונים. ללא צליעה וללא כאב. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה