התאוששות שרירית

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/03/2012 | 19:27 | מאת: אופיר

שלום לכם. אני בן 26 אוהב לעשות ספורט באופן קבוע. משחק כדורסל עם חברים כבר מספר שנים, אימון בחדר הכשור, ובמיוחד אוהב ריצות ארוכות. לאחר אימונים כושר ארוכים כמו ריצה סבולת ארוכה, האם יש איזה המלצה שלך לביצוע מקלחות לאחר אימונים אלה (יש כל מיני סוגים של מקלחות בטמפרטורות שונות) כדי שתיהיה השפעה התאוששות פיזיולגית טובה על הגוף(שרירים)? ומה חשיבות המקלחות האלה לאחר אימונים קשים? חשוב לי להגיד ששמעתי ממספר אנשים בתחום הריצה הצעות שונות תודה רבה לך

אופיר שלום, אכן קיימת תיאוריה שמקלחת חמה וקרה לסירוגין לאחר אימון יכולה לסייע בהפחתת כאב שרירי שלאחר פעילות (muscle soreness). מים קרים גורמים לכיווץ בכלי הדם ומים חמים גורמים להרחבת כלי הדם ולכן הטענה אומרת שכיווץ והרחבה לסירוגין תגרום לפינוי של חומרים מטאבוליים ופינוי חומצה לקטית מהשרירים (אחד הגורמים שיכולים לגרום לכאב שרירי לאחר פעילות). בנוסף, נטען כי החימום והקירור לסירוגין מעודד זרימת דם אך מונע נפיחות ונותן מענה ראשוני לפציעה במידה ונוצרה תוך כדי האימון. על פי התיאוריה יש להתקלח במים חמים ל2 דקות ולאחר מכן ל30 שניות במים קרים ולחזור על הפעולה כ5-10 סטים. אומנם התיאוריה לא הוכחה חד משמעית אך ככל הנראה גם לא מזיק לנסות. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה