אקזוסטוזיס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/02/2012 | 11:39 | מאת: אושרית

ברצוני לברר לגבי כאבים בברך כתוצאה מאקזוסטוזיס. נאמר לי שהכאבים נוצרים מהשריר שעולה על העצם האם זה נכון? ומה אפשר לעשות בנידון?

בהחלט אפשרי. צריך לבדוק מיקום וגודל. גידול גרמי יכול לגרום ללחץ על עצב, כלי דם וכמובן שרירים וגידים אשר יכול לגרום לכאב. הטיפול המומלץ: טיפול בכאב ופיזיותרפיה. כמובן במקרים מסוימים ניתן לשקול התערבות כירורגית. אני ממליץ שתתחיל באבחון של אורטופד ובהתאם לממצאים להתחיל טיפול מתאים. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

25/04/2012 | 21:53 | מאת: מאיר כהן

א.ג.נ. משפחתה של גרושתי סובלים ממחלה זו ועד כמה שידוע לי זוהי מחלה שפוגעת בעיקר באנשי יוצאי אירופה [אשכנזים בעיקר]ע"פ מחקר שנתקיים בביהח רמבם במשפחתה של גרושתי שכללה כ-50 איש אחת מבנות המשפחה קיבלה את זה בצורה קשה ביותר עד כדי כך שנזקקה ל16 ניתוחים כיוון שלא גדלה ונשארה נמוכה לדברי הפרופסור שטיפל במחקר ובמשפחה בין יתר ההסברים על המחלה הוא הסביר לבתי שקיבלה את זה בצורה קלה מאד זה נובע מזה שגרושתי התחתנה איתי יוצא עדות המרח [צפון אפריקה מרוקו] וזה מזלה לפגיעה בצורה הקלה ביותר אני מקווה שעזרתי ולו במעט אגב הפרופסור עדיין בביהח רמבם בחיפה אך למערי אני לא זוכר את שמו אבל אם תפנה למחלקה בביהח אני מאמין שתקבל הרבה תשובות מאחל לך המון הצלחה בשורות טובות ממני מאיר כ"ס

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה