הליכה עצמאית לתינוקות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/02/2012 | 08:22 | מאת: מיכל

שלום רב, בני בן השנה וחודש נולד כפג בשבוע 34+5 במשקל 1.5 קילו. במהלך ההריון היו לי מספר בעיות של מיעוט קיצוני של מי שפיר וגדילה של העובר. לאחר הלידה (וגם עכשיו) נראה כי התפתחותו תקינה ואפילו החל לעמוד בגיל מאוד מוקדם של חצי שנה והחל ללכת סביב השולחן בגיל 7.5 חודשים.הוא גם זחל מאוד יפה ומהר הרבה לפני שהרבה ילדים בגילו מתחילים את זחילתם. מכוון שעדיין אינו הולך עצמאית למרות שהתחיל מוקדם להיהלך מסביב לחפצים, העירה לי חברה כי לפעמים זהו סימן של ניוון שרירים. אני יודעת שאין לי סיבה לדאגה אך בגלל ההריון שבו הסבירו לי כי מיעוט מי השפיר בתקופה ארוכה של כחודש ייתכנו בעיות בגפיים אני מעט חוששת. אשמח לשמוע את חוות דעתכם. תודה.

מיכל שלום, ללא כל ספק מה שאת מתארת אינו סימן של ניוון שרירים. מכיוון שעד כה התפתחותו של בנך הייתה תקינה יש לראות זאת כסימן חיובי לגביי ההמשך. הליכה עצמאית ניתן להשיג באופן טיפוסי ונורמלי גם בגיל שנה וחצי ואפילו קצת מעבר לכך (ללא כל קיום של מחלה או בעיה). על מנת לוודא שאכן הכל תקין וליתר בטחון עקב הלידה המוקדמת ודאגותיך בנושא מומלץ לפנות לרופא התפתחות הילד ולפיזיותרפיסט שמתמחה בתחום התפתחות הילד. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה