שאלה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

13/02/2012 | 02:54 | מאת: (שם בדוי)

שלום לך אני שחקן כדורגל בן 24..כרגע משחק בבלגיה..לא יכלתי שלא להתעלם מהידע שלך...אז אני ישאל את זה הכי פשוט...בחצי שנה האחרונה שאני בבלגיה הרבה קבוצות אומרות לשחקנים שלהם לא להתקלח במים חמים בלבד לאחר אימונים ומשחקים אלא להיכנס למים חמים ואז הם נכנסים לאמבטייה עם מים קרים. ששיחקתי בארץ ובנבחרת המאמנים לא היו אומרים לנו באיזה מים להתקלח. השאלה שלי האם יש קשר לפציעות? בגלל זה עושים את זה? ובכלל מה דעתך? תודה לך...

שלום, אכן קיימת תיאוריה שמקלחת חמה וקרה לסירוגין לאחר אימון יכולה לסייע בהפחתת כאב שרירי שלאחר פעילות (muscle soreness). מים קרים גורמים לכיווץ בכלי הדם ומים חמים גורמים להרחבת כלי הדם ולכן הטענה אומרת שכיווץ והרחבה לסירוגין תגרום לפינוי של חומרים מטאבוליים ופינוי חומצה לקטית מהשרירים (אחד הגורמים שיכולים לגרום לכאב שרירי לאחר פעילות). בנוסף, נטען כי החימום והקירור לסירוגין מעודד זרימת דם אך מונע נפיחות ונותן מענה ראשוני לפציעה במידה ונוצרה תוך כדי האימון. על פי התיאוריה יש להתקלח במים חמים ל2 דקות ולאחר מכן ל30 שניות במים קרים ולחזור על הפעולה כ5-10 סטים. אומנם התיאוריה לא הוכחה חד משמעית אך ככל הנראה גם לא מזיק לנסות. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה