הליכה בהליכון

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/01/2012 | 18:42 | מאת: מרדכי

שלום הנני בן 53 מתאמן במכון כושר 3 פעמים בשבוע בהליכון 15 דקות בהליכה ו 15 דקות ריצה קלה שמעתי שעיסוק בהליכון הורס את הברכים בעתיד. האם זה נכון? בקשר לדופק הנני מגיע לדופק אחרי 30 דקות ל 145 . האם זה תקין? תודה

מרדכי שלום, השמועה לגביי ההליכון אינה נכונה, ברוב ההליכונים החדשים יש בולמי זעזועים. בהחלט קיים הבדל בין ריצה על קרקע לעומת הליכון אך אין סכנה לנזק ישיר מריצה על הליכון. לגביי הדופק, נשמע כי מדובר בדופק יחסית נמוך אך בהקשר הזה יש לפנות לפיזיולוג מומחה בתחום כדי לקבוע דופק מטרה רלוונטי על פי גיל ומצב בריאותי. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה