השלמה למנהל הפורום

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

31/12/2011 | 17:08 | מאת: בן

קודם כל תודה רבה על התגובה הקודמת בקשר לשימוש במקלחות של מים חמים וקרים לסירוגים לאחר אימון ממושך. מדפדוף באינטרנט קראתי: "השימוש במקלחות אלה הוא כמו במסז', ומיועד ליצור שחרור לשרירים לאחר מאמץ ממושך וקשה". 1.האם אתה מסכים אם האימרה הזו? 2.אני רוכב ורץ מספר פעמיים בשבוע בקבוצה מסודרת, לאחר האימון יש כאלה שנוהגים לבצע אמבטייה של מים קרים(לא אמבטיית קרח) על פלג גוף התחתון כנגד כאבים והתאוששות טובה יותר(ככה הם קראו באינטרנט). מדוע לדעתך ספורטאים מבצעים מקלחת עם מים קרים? ארי המים הקרים לא מספיק כדי למנוע דלקות. הנושא הזה מאוד חשוב לי, רוב הרצים בקבוצה טוענים ששיטות אלה עוזרות להם,וחשוב לי לשמוע דעה מקצועית בעניין. תודה רבה

בן שלום, המקלחת החמה והקרה לסירוגין משיגה ככל הנראה מעבר לאפקט של עיסוי מכאני, כפי שציינתי בתשובתי הקודמת בנוגע להשפעות בזרימת הדם וסילוק התוצרים המטאבולים. מקלחת עם מים קרים תתן אפקט של קירור נרחב כך שבמידה ונוצר נזק במהלך הפעילות זה יכול לסייע במידה מסוימת בהפחתת נפיחות ודלקת על ידי הפחתת זרימת הדם המוגברת לאזור. בנוסף אפקט של הרפיה שרירית מסוימת והפחתת כאב ורגישות. כמובן שהיכולות של המים הקרים הן מוגבלות ואם קיימת פציעה יש להתייחס לכך בטיפול רלוונטי. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה