כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/10/2011 | 17:03 | מאת: לימור

שלום, אני מתאמנת בריצה מזה שנה בחודשים האחרונים החלו לי כאבים מחיבור הירך לאגן ומאוחר יותר התחלתי להרגיש כאבים בברכיים (בברך ימין בעוצמה יותר חזקה) רציתי לשאול האם יכול להיות שהכאבים נגרמו מנעל לא נכונה? - מהטייה קלה של הרגל שלא בזווית שהשפיעה בהתחלה על החיבור לאגן ומאוחר יותר על הברך? תודה לימור

לימור שלום, מנח כף הרגל בהחלט יכול להשפיע על תנועת הברך והאגן והשימוש בנעל לא מתאימה יכולה לגרום לשינוי במנח של כף הרגל. עם זאת, לא סביר שנעל לא מתאימה תגרום לכאב משמעותי והגבלה חמורה כפי שאת מתארת ולכן ככל הנראה מדובר במקור נוסף לבעיה. מקורות נוספים לתלונותיך יכולים להיות יציבה כללית המושפעת בין היתר ממבנה כפות רגליים וברכיים (כמו היפרפרונציה), הבדל באורך רגליים וטכניקת ריצה. לאור זאת, אני ממליץ לך לבצע הערכה אורתופדית לטובת אבחון המקור לכאב. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה