פלטפוס ובעיות...

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

06/09/2011 | 18:03 | מאת: An

שלום, אני בעלת פלטפוס גמיש ובזמן האחרון אני סובלת מכאבים בברכיים בעיקר במאמץ. בנוסף לזה בכל פשיטת ירך, הכיפוף במפרק הברך הוא לא חלק ובשנה האחרונה ניתן לשים לב ויזואלית לרגלי X מאוד מובהקות - לא משהו שהיה מובחן יותר מידי בעבר. כנראה שכל הבעיות (כאבי ברכיים, רגלי X) נוצרות בעקבות הפלטפוס. יש תרגילים מסוימים שיכולים לחזק את השרירים ולמנוע הדרדרות? יש תרגילים מסוימים שאני צריכה להמנע מהם? שימוש בכרית באלנס (פיתה) יכול לסייע? חייבת לציין שבנוסף יש לי כאבים בקרסוליים ובשריר המותן כסל.

שלום, פרונציה (פלטפוס) מוגברת יכולה לגרום למבנה איקס בברכיים. התרגול צריך להתבצע בצורה הפוכה למבנה של כף הרגל והברך. תרגול עם פיתה הוא מומלץ במקרה זה. לפי מה שאת מתארת את זקוקה לטיפול פיזיותרפיה ושגם התרגול יתבצע תחת הדרכתו. בנוסף, כדאי לבצע התאמה של מדרסים ביומכאניים קשיחים והתאמת נעליים. מצורף קישור להסבר על המדרס הביומכאני http://www.doctors.co.il/ar/7928/השפעת+המדרס+הביומכאני בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה