תרגיל לחיזוק הרגליים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

03/09/2011 | 00:22 | מאת: שרית

http://www.youtube.com/watch?v=bVEZ877GgEA&feature=related שאלתי את המדריך בחדר הכושר על התרגיל הזה והוא ענה לי משהו כזה: הערך המוסף שיש בו הוא המאמץ שתשקיעי בשמירת יציבות עמוד השדרה, הוא ממש תרגיל חינוכי לעבוד על יציבות עמוד השדרה. 1.האם אני יכולה במקום להחזיק כדור כח של 6-7 קילו אני יכולה להחזיק משקולת עגולה של 5 קילו מעל הראש? נראה לך טוב או בעייתי מכאנית? 2.תוכל להסביר לי בעברית פשוטה מה זה אומר שמיירתת יציבות עמוד השדרה? תודה רבה חמיס

שרית שלום, תרגיל הלאנצ' תורם לחיזוק כללי של הגפיים התחתונות. תוספת של כדור כוח מוסיפה עבודה שרירית של ידיים וגב עליון. דרך התרגיל משיגים, בין היתר, עבודה שרירית סביב עמוד השדרה. ניתן לבצע את התרגיל עם משקולות אך יש לשים לב שנשמרת סימטריה בין הידיים, דבר שקורה באופן אוטומטי בעבודה עם כדור כוח. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה