כאבים בקרסול אחרי ריצות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/06/2011 | 23:32 | מאת: ברק

שלום ד"ר אני רץ בקביעות כשלוש פעמים בשבוע בערך כ6-7 ק"מ כל פעם בזמן האחרון העליתי את משך הריצות לפי תוכנית אימונים ויש לי תופעה של כאבים ברגל שמאל (אני שמאלי)בקרסול האחורי לפעמים גם בימין הכאבים מופיעים בזמן ריצה ואח"כ עוברים אבל כשלוחצים על האזור הוא כואב אני רץ על כורכר עם נעלי ריצה של אסיקס גילי הוא 34 משקל 75 קג לפני כ10 שנים שברתי את הפיבולה החיצונית ברגל ימין והאיחוי היה מלא האם מדובר על כאבים ממאמץ יתר או על משהו שמחייב בדיקה תודה מראש ברק

ברק שלום, ברור שכואב לך בגלל מאמץ. לגבי יתר, זה לא בטוח. בכל זאת המטרה שלא יכאב לך בעומסים האלו (לפחות במרחקי ריצה בינוניים). ריצה על כורכר תדרוש עבודה יתר של שרירים ויצוב. כאב בקרסול האחורי יכול להתאים לפגיעה בגיד האכיליס. בכל מקרה, זה דורש בדיקה לאבחון מקור הכאב, כנראה טיפולי פיזיותרפיה והתאמת נעליים ומדרסים במידת הצורך. מומלץ אבחון טכניקת הריצה http://www.imacs.co.il/s-Running.asp או לפנות לפיזיותרפיסט מומחה פגיעות ספורט. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה