טריגר פינגר

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/12/2010 | 18:58 | מאת: דינה

שלום מזה כחודש סובלת מטריגר פינגר באגודל יד שמאל. בביקור אצל אורטופד המליץ על טיפול בכדורים, ואם לא יעזור - זריקה. העדפתי טיפול שמרני יותר, ולכן המליץ לי על פיזיוטרפיה ועל ריפוי בעיסוק. בפיזיוטרפיה, מטפלים בי בעיסוי עמוק בשורש האגודל, וכן באולטרה סאונד ולדעתי הטיפול עוזר, אם כי התדירות שלו של פעמיים בשבוע אינה מספקת. בריפוי בעיסוק בנו לי סד לאגודל. לדעתי, הסד, לא רק שאינו עוזר אלא מזיק, כי תוקע לי את האגודל במצב של אצבע ישרה ותקיעות במצב של לכופף אותה. האם מניסיונכם, תוכלו להמליץ לי על טיפול עצמי, לא פולשני, טיבעי, הטוב ביותר. המליצו לי על אמבטיות חמות לאצבע, אך לדעתי זה לא מועיל. ניסיתי עיסוי בקרח, ונראה לי שאם אתמיד בכך זה יעזור. אבקש את עצתך לטיפול העצמי הטוב ביותר. כמו כן , האם זה נכון, שיש לקבע את האצבע ולא להזיזה, או שעדיף כן לתרגל אותה ולבצע בין היתר עיסוי באיזור המפרק התקוע, וכן תרגילי התנגדות להגדלת טווח התנועה של האצבע. תודה על תשובה מפורטת ומסבירה.

דינה שלום, אני גם ממליץ על טיפול שמרני. הטיפול האופטימאלי כולל: US ממושך של עד 15 דקות, מתיחות, עיסוי עדין של הגיד. מטרת הקיבוע הזמני – לילה או חלק משעות היום, הינה למנוע גירוי חוזר של הגיד במעבר הצר שלו. לכן אני כן ממליץ להשתמש בסד בחלק משעות היום. במידה וישנה הגבלה בטווח התנועה, יש לבצע טיפול שמטרתו הגדלת הטווח. אני כן ממליץ על תרגול/ כיווץ שרירי אך להגיע לנקודת קפיצת הגיד. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

14/01/2011 | 14:05 | מאת: ירדן

בנוסף לטיפול הפיזיותרפיה (לא במקום!) אפשר בבית לעסות עם טראומפלנט או טראומילS שתיהן משחות טבעיות ולא מזיקות. יש להשתמש בהן מספר פעמים ביום.

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה