נעליים למבוגרים למיזעור נפילות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

04/07/2010 | 10:09 | מאת: אלון

שלום רב, יש לי סבא מבוגר שכבר כ5 שנים נופל בקביעות כל כמה זמן, יש לו עוזר שעוזר לו ללכת אבל לפעמים הוא לא יכול למנוע את זה וגם כי סבא שלי לפעמים מתעקש לעשות דברים לבד בלי אף אחד יראה. השאלה שלי היא כזאת האם יש נעליים שיוכלות לצמצם את הנפילות ושיוכלו לייצב אותו כמה שאפשר כדי שיהיה לו שיווי משקל? לפני שנה סיפרו לי שהיה כתבה בערוץ 10 על איזה חברת סטארט אפ בחיפה שמפתחת נעליים מיוחדות למבוגרים כדי למנוע שיפלו, האם ידוע לך על סוג של נעליים כאלה? אבל ראיתי בסופשבוע האחרון ראיתי פרסומת על נעלי stretch walker, שיש להם יכולת לייצב את הגוף? האם דבר כזה יכול להועיל לו? תודה רבה על העזרה

אלון שלום, למיטב ידיעתי אין נעליים שימנעו נפילה! הליכון ומטפל צמוד אמורים למנוע נפילה באופן מוחלט!!! נפילות בגיל הזה מאוד מסוכנות!!! ממליץ בדיקה על ידי פיזיותרפיסט בבית שלו. שיבדוק את הסביבה, ניידות שלו. אין לי ספק שטיפולי פיזיותרפיה לשיפור תגובות שיווי משקל יתרמו רבות. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה