כאבים בכף הרגל וקרסול

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

20/06/2010 | 13:02 | מאת: אלינה

סאם חמיס שלום רב. מזה שנה וחצי אני סובלת מכאבים בכף הרגל והקרסול. לפני שנה עשיתי מדרסים לריצה (אני רצה) בתקווה שכאבים אלו ייפסקו אך לא כך קרה, לא רק שהכאבים לא פסקו אלא אף התעצמו. עברתי טיפולי פיזיוטרפיה שהקלו משמעותית על הכאבים אך ברגע שחזרתי לרוץ גם כאבים אלו חזרו. הכאבים באים ליידי ביטוי בכל אזור כף הרגל והקרסול עם דגש מיוחד בכרית עליונה של כף רגל והאצבעות, בקשת ישנה תחושה של מתיחה לכל האורך, בקרסול משני צדדיו, בשוק ובעצמות מפרק הקרסול. אציין שיש לי קריסה פנימית של כף הרגל מצב פתולוגי. מלבד זאת במצב עמידה אין לי יציבה ישרה אלא ברכיים נוטות החוצה (יציבה כללית נטויה קדימה) בדיקות שעשיתי אולטא-סאונד, מיפוי עצמות ורנטגן היו תקינות. אשמח אם תוכל לעזור לי ולייעץ לי מה לעשות. המון תודות, אלינה.

אלינה שלום, במידה והתיאור שלך מדויק "קריסה פנימית פתולוגית של כף הרגל" חשוב לתקן מנח זה של כף הרגל. מנח ביומכאני לא תקין של כף הרגל יגרום לחלוקת עומסים לא סימטרית על כף הרגל, קרסול ומפרקי הגפה התחתונה. חשוב לתקן את המכאניקה הלקויה על ידי" מדרס קשיח!!!, חיזוק שרירים לתיקון מנח המפרקים, התאמת נעליים ותיקון טכניקת הריצה. מומלץ מאוד לבצע בדיקת אבחון תנועה: 1. בדיקת הליכה וריצה בתלת מימד- www.imacs.co.il 2. מדידת לחצים בכף הרגל – מעבדת הליכה – איכילוב 036947279 בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה