כאב בגב תחתון שמקרין לרגל ימין

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

06/06/2010 | 23:56 | מאת: ליאור

שלום רב, אני בן 31, בקושר נמוך. ולאחר כמה חודשים של פעילות גופנית, התעוררת בוקר אחד עם גב תחתון תפוס. לאחר המתנה של יום כאשר הכאבים התגברו ועברו לרגל ימין, פניתי לרופאת משפחה. שללא בדיקה כלל, תענה שיש לי דלקת על עצב בגב התחתון וזה מקרין לי על הרגל (ימין). התחלתי בהמלצלתה טיפול של ארקוקסיה 90 מ"ג לעשרה ימים. כעבור כארבע ימים בשל הכאבים העזים שפקדו אותי בעיקר בלילות, ולא נתנו לי אפשרות לישון יותר מכשעתיים בלילה. פניתי למחלקת טראומה בהרצליה, שם אובחן לי פריצת דיסק. והופניתי למיון במאיר. בצילום נמצא שאין לי פגיע בעמוד השידרה, והומלץ לי להמשיך בטיפול דלקטי ולהגדיל את המינון. כעבור 10 ימים סיימתי את התרופה אך הכאבים לא נעלמו לגמרי. כעט 22 יום לאחר המקרה אני סובל יותר מבהתחלה, הכאב מגיע לערכתי מאיזור הישבן/הירך ומקרין לי על רגל ימין, כאב בישיבה בעיקר, שכיבה, שגורם לחוסר שינה יום יומי. היום חזרתי לרופא המומחה שבדק אותי שוב, ולאחר שלא נמצא שוב כלום בצילום רנטגן, הופניתי ל MRI , חשד לקרע בגיד או שריר. אני מסוגל ללכת, ומרגיש פחות כאב בעמידה מאשר ישיבה, קשה לי מאוד להתכופף, והכאבים מגיעים משריר הישבן והירך. שאלתי, מהי הערכתך (כמובן ללא בדיקה) שגורם לכאב ולהגבלת התנועה ברגל ימין, האם יש משהו שיוכל לעזור לי בינתיים עד שהקבל טיפול רפואי מתאים. תודה,

ליאור, ככל הנראה באמת מדובר בפריצה דיסק ולא קרע בשריר/ גיד. הלחצים בדיסק מתגברים מאוד בזמן ישיבה ואז מופעל לחץ על העצב. מומלץ להימנע כמה שיותר מישיבה. במיוחד ישיבה נמוכה (ספה או רכב). מומלץ לעמוד וללכת יותר. גם שחיה!!! כאב לילה מעיד על כאב דלקתי לכן מומלץ להמשיך לקבל אנטי דלקתי. בנוסף, יש לפנות לטיפולי פיזיותרפיה מידית. בפיזיותרפיה ניתן לטפל בכאב, שחרור העצב ותנועות במטרה להחזיר את הדיסק. עקרונות כלליים של הטיפול: http://www.imacs.co.il/prod.asp?catalogid=161 בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה