רגל שהתקצרה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/05/2010 | 18:11 | מאת: עדי

שלום לסאם חמיס. בקצרה, בת 62 לאחר תאונה שבה שברתי את מפרק הירך. נותחתי בחיזוק ברגים. היום אני לאחר 3 חודשי שיקום + פיזיוטרפיה. התברר שהרגל התקצרה כתוצאה מהניתוח ב 3 ס"מ. האורטופד המליץ על הגבהה בנעל. שאלתי האם בהפרש כזה מבצעים הגבהה חיצונית או פנימית או אפשר גם משולבת? האם אפשר להגביה כל נעל שברשותי? האם עדיף נעל על פי הזמנה? והאם אפשר לחלק את שעות היום וללכת חלק מהזמן עם הגבהה וחלק בלי (כלומר בצליעה) שאלתי דחופה והרבה תודה מראש על תשובתך עדי

עדי שלום, 1.איך מדדו אורך הרגליים? אם המדידה בוצעה בסרט מדידה, אז המספר אינו מדוייק! 2.בהפרשים האלו הגבהה חיצונית בלבד. 3.אין שום סיבה להגביה נעל על פי הזמנה! 4.נעליים הכי מתאימות הם נעלי הליכה. מבנה נעל הכי דומה לנעל ספורט. ניתן גם לבצע בחלק מהסנדלים. הכי טוב זה לגשת למכון אורטופדי עם נעליים שברשותך והוא יסביר לך את העקרון ובאיזו נעליים ניתן ובאיזה לא. 5.בהנחה שמדובר בהפרש כל כך גדול מומלץ ללכת אם ההגבה כל שעות היממה!!! 6.מומלץ מאוד בדיקת ניתוח הליכה! 7.מאמר על הבדל באורך רגליים: אבחון וטיפול. http://www.imacs.co.il/prod.asp?catalogid=179 בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה