כאבים בברך קדמית ואחורית

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/05/2010 | 22:53 | מאת: ש

שלום רב, בת 45. עוסקת בספורט (חיטוב ועיצוב, ריצה, הליכה).אובחן אצלי בייקר ציסט. אני מבינה שהדבר מעיד על בעיה אחרת. אורטופד ברך אמר קרע במיניסקוס או שחיקה. אמר שהאבחנה הראשונה טובה יותר, כי ניתן לטפל בדרך כירורגית. השנייה אין מה לעשות.נתן לעשות מיפוי עצם. אך הבנתי שאמ.אר.אי הוא הבדיקה היחידה שמגלה אם יש קרע במיניסקוס. רגל שמאל שלי עקומה. הברך פונה פנימה. מה לעשות? להמשיך לרוץ? האם יגרם לי נזק נוסף. אני אוהבת לעסוק בספורט ומעוניינת להמשיך.

שלום, ניתן לאבחן בעיה מניסקיאלית על ידי בדיקה קלינית בלבד. לפני כל טיפול כירורגי מומלץ להתחיל בטיפול שמרני- פיזיותרפיה: לשיפור טווחי התנועה המוגבלים בגלל הקרע וחיזוקים!!! מכיוון שאת מציינת רגל עקומה, ברך פונה פנימה, כנראה מדובר בפגיעה על רקע בעיה יציבתית/ מבנית. ללא ספק במקרה הזה מומלצת בדיקת ניתוח תנועה: לבדוק את צורת ההליכה והריצה שלך ואיזה כוחות והבאיזה כיוונים מופעלים על המפרקים. מאמר שמסביר לעומק את הבעיה שיש לך. מומלץ לקרוא: הביומכניקה של הברך: http://www.doctors.co.il/ar/9854/פציעות+ספורט+בברכיים בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

04/06/2010 | 08:38 | מאת: ש

אשמח לקבל פרטים ולהגיע לבדיקה שהמלצת לי.

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה