כאבים בירך שמאל ומפשעה +המשך עיסוק בספורט?.

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/05/2010 | 09:52 | מאת: אייל

שלום רב אני בן 55 מקיים 3 פעמים בשבוע במשך 45 דקות כל פעם. הפעילות כוללת ריצה תרגילי כוח וגמישות. מזה תקופה של שנתיים אני סובל מכאבים בירך ובמפשעה(שמאל) ערכתי 2 בדיקות. צילום מותני – חזיתי וצדדי –הודגמו שינויים ניוונים והיצרות של מרווח בין חולייתי L-1 L-2 צילום ירכיים + פרוג נמצאו שינויים אריטרוטיים בפרק ירך שמאל. מבנה גרמי שמור. בבדיקה אולטרא סאונד 1- MINIMAL THICKNESS OF THE HIP ARTHICULAR CAPSULA.MAYBE SYNOVIAL INFLAMATORY CHANGES 2- SMALL INGUINAL HERNIA WAS SEEN IN VALSALVE EFFORT; 3. NO INFLAMATORY CHANGES IN THE BURSA. 1.אשמח לקבל הבהרה לגבי הממצאים 2 האם אני יכול להמשיך לעשות ספורט? 3 האם יש צורך בטיפול של פיזיותראפיה או כדורים? תודה מראש אייל

אייל שלום, ככל הנראה מדובר בשינויים ניוונים/ שחיקתיים של מפרק הירך. אין ספק שיש להמשיך בפעילות ספורטיבית אך חשוב ביותר שתטופל על ידי פזיותרפיה. במידה והכאב אקוטי הכולל כאב מנוחה וכאב לילה, יש צורך בטיפול אנטי דלקתי, אך יש להתיעץ עם הרופא המטפל. מומלץ לשנות מעט את אופי הפעילות הספורטיבית. תרגול שדורש פחות עומס על מפרק הירך. אפשר גם לשלב שחיה שהינה ללא עומס ולשאר עם פעמיים ריצה/ תרגילי כוח. פיזיותרפיה חשובה כי: לטפל במפרק: השגת גמישות של המפרק וטווחים מלאים, חיזוק ושליטה שרירית להפחתת העומס על המפרק. בנוסף, חשוב ביותר אבחון הסיבה בשחיקה במפרק בגיל צעיר ומצד אחד!!! האם זה כתוצאה משינויים יציבתיים, הבדל באורך רגליים או סיבות אחרות. כך הטיפול אינו סימטמטי בלבד (הפחתת הכאב) אלא טיפול במקור הבעיה ומניעת החמרה במצב השחיקה במפרק. יש לבדוק את תבנית ההליכה והריצה שלך. אחת האופציות לאבחון מדוייק הינה מעבדת הליכה. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה