גרירת רגל שמאל ?????

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

29/04/2010 | 23:07 | מאת: איציק א

בשנת 2006 נפצעתי בעמוד השידרה ,ובכתף שמאל,וברגל ימין ונותחתי. cervical disc herniation c3-4 c4-5 c4 corpectomy&c3-4&c4-5 discectomy c3-c5 fusion harms cage+skyline s/p l4-5 postero lateral instrumentated spine fusion לאור הגבלות תנועה וגרירת רגל שמאל בוצע בדיקת mri מותני ולברכים ב-mri המותני נרשם:a laminectomy is seen at the 4\5 level with an associated internal fixation consisting of bilateral posterior pedicular l4 and 5 screws as a cage in the left paracentral aspect of the 4/5 disc region schmorl nodes are noted extending from the t9 through l3 levels. degenerative decreased disc t2 signal is seen at the 5\1 level. bulging of the 2/3 3/4 and 4/5 discs are present. a posterior and central and right paracentral 5/1 herniation is seen. ברך שמאל-נוזל תוך מפרקי בגבול העליוןשל הנורמה.המניסקי שמורים ללא קרע.הצולבת הקידמית רציפה אך מעט מעובה עם פסים של סיגנל מוגבר ב-t2 העוברים בדרכו וכן תהליכים ציסטים קטנים הצמודים אליו.המדובר ככל הנראה בציסטת גנגליון תוך רקמתית כעדות לתהליך ניווני.הרצועות הצידיות שמורות.אין בצקת בעצם.הסחוס המפרקי בעובי ועוצמת אות תקינים. ברך ימין-נוזל תוך מפרקי בנפח תקין.המניסקי,הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות שמורות ללא קרע. יש פס של סיגנל נמוך בטרוכליאה של הפמור הדיסטלי.פרט לכך הסחוס המפרקי בעובי ועוצמת אות תקינים. שינוי סיגנל כעדות לפגיעה קלה בסחוס הפמור הדיסטלי הממוקם רק לטרוכליאה בצורה פסית מימין. משמאל יש שינויים ניוונים הכוללים ציסטות גנגליון ב-acl. א.האם תוכל להסביר לי מה נרשם בתוצאות המותני ובברכים? ב.אני גורר את רגל שמאל ובדגש במקום לא מישורי ואפילו מעט שיפוע ממש קשה לי ללכת. ג.ירידה ועליה של מדרגות ישנם רעידות חזקות בברכים. ד.ישנם פגיעות עצביות "זנב סוס". ה.אני כבר לא יודע מה לעשות.

איציק שלום, הממצאים של ההדמיה מורכבים מדי ולא ניתן להסביר את המשמעות של כך ממצא וממצא במסגרת הפורום. אני דווקא חושב שבשלב הזה החשיבות הינה בבדיקה הקלינית ופחות בהדמיה. חשוב שתעבור בדיקה יסודית עדכנית על ידי אורטופד ופיזיותרפיסט. ללא ספק יש צורך בשיקום אינטנסיבי במסגרת פיזיותרפיה ואולי גם הידרותרפיה. בנוסף, לאבחן את סיבה הצליעה והקושי שלך בהליכה, מומלץ ביותר בדיקת ניתוח הליכה. מאמר: http://www.doctors.co.il/ar/5901/הליכה+ותנועה:+ואף+על+פי+כן+נוע+תנוע בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה