הבדלים באורך הרגליים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/04/2010 | 08:41 | מאת: ram

על פי מדידה בסרט מדידה נמצא הבדל באורך הרגליים אצלי של 2.5 ס"ם. שאלתי האם זה מחייב ואני מדגיש מחייב צליעה. כי אני לא רואה אפילו במעט מצב של צליעה. בצילום שעשיתי בגיליי ה30בהחלט רואים נפילה של האגן לכיוון הרגל היותר קצרה התנועתיות במפרק ההיפ גוינט של הרגל הקצרה בעייתית בסיבוב פנימה והחוצה גם טווח התנועה שלה שונה בהרמת רגל לפנים מהרגל הארוכה.ממה קורה דבר כזה? האם זה מולד?כי עלפי הורי הכל היה בסדר אצלי ונעשו כל הבדיקות שנולדתי.אני ספורטאי לשעבר כיום בגיל 47.אולי המדידה שנעשתה אינה מדוייקת ומה ניתן לעשות בכלל?עוד שאלה קטנה האם התופעה שהאגן נופל היא בהכרח בעקבות ההבדל באורך הרגליים? אשמח אם תשיבו תודה רבה רם.

Ram שלום, אין ספק שהמדידה בסרט אינה מדויקת. אך סביר להניח שטעות המודד, בהנחה שהוא מיומן הינה עד 7 מ"מ. הבדל באורך רגליים של כ- 2 ס"מ חייב להתבטא בצליעה כלשהי. או בתנועת כף הרגל, הברך או הירך. ללא ספק ישפיע על איזון האגן. לגבי שאלתך, מה עוד עלול להשפיע על איזון האגן? שתי אפשריות נוספות: הגבלה קשה בתנועת מפרק הירך מצד אחד, או עקמת מותנית. ללא ספק האבחון האופטימאלי הינו בדיקת מעבדת הליכה לאבחון והמלצות טיפוליות. מומלץ לקרוא את המאמר המצורף אשר יענה לעומק על כל שאלותיך. http://www.doctors.co.il/ar/6861/על+הבדל+באורך+רגליים בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה