נעלי הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/01/2010 | 14:40 | מאת: מוגי

שלום, אלו נעלים טובות להליכה? האם נעלי ספורט כמו של נייקי, אדידס, פומה וכו' טובות? קראתי כי הסוליה חייבת להיות גמישה, אך בנעלי ספורט הסוליה כבדה וקשיחה. בקצה הקדמי היא מעוגלת מעט. האם זה מפצה על קשיחות הסוליה? תודה.

מוגי שלום, לא כל כך פשוט! היום נעלי ספורט מתחלקות לסוגים שונים בהתאם למבנה המכאני שלהם. נעליים עם תמיכה למנוע קריסה של הקשת והעקב, נעליים רכות לבלימה, נעליים לקשת גבוהה ועוד. הנעל מותאמת בהתאם למבנה כף הרגל אך גם בהתאם למבנה ותנועת מפרקי הגפה התחתונה : הברך והירך. נעל לא מותאמם עלולה לגרום לפגיעה. מומלץ לפנות לחנות ספורט מקצועית להתאמת נעליים. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה